Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Dióssy Lászlót kinevezték szakállamtitkárrá

Létrehozva: 2006. november 13.
Módosítás: 2006. november 13.
Forrás: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Sajtóiroda
2006. november 13.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szakállamtitkárrá nevezte ki Dióssy Lászlót; a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium új környezetgazdasági szakállamtitkárának megbízatása november 1-jei hatállyal van érvényben.
Dióssy Lászlót Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter javasolta környezetgazdasági szakállamtitkárnak, miután a szakállamtitkári poszt október végén Tátrai Miklós pénzügyminisztériumi államtitkárrá való felkérésével megüresedett.
Dióssy László 1957-ben született Bonyhádon. A Keszthelyi Agrártudományi Egyetemen agrármérnök, majd Szolnokon közgazdász diplomát szerzett. Tizenhat éven keresztül volt Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, s ez idő alatt kiterjedt kapcsolatrendszert alakított ki mind a civil, mind az önkormányzati, valamint a gazdasági szférában. Dióssy László szándéka, hogy ezt a kapcsolatrendszert és tapasztalatot felhasználva jelentős előrelépést érhessen el az állam és civil szféra közti kapcsolatok terén. 1999-től 2006-ig a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöki tisztségét is betöltötte.
Dióssy László 2004 óta képviselte Magyarországot az Európai Unió Régiók Bizottságában, így az uniós fejlesztések, beruházások terén is jelentős tapasztalatra tett szert, valamint aktívan közreműködött az uniós döntések előkészítésében is.
Németül és angolul beszél.
Ugrás vissza Ugrás vissza...