Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hogyan lehet nemet mondani a kábítószerre? - Drogprevenciós kisfilmpályázat fiataloknak

Cikk:

Mit tehetünk, ha szerhasználattal találkozunk? Fiatalok bevonásával megvalósuló drogprevenciós kisfilmpályázatot hirdet a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet (NCSSZI). Ezzel, valamint a felvilágosítást, a megelőzést szolgáló honlappal kívánják elérni a fiatalokat, a szülőket, pedagógusokat és a kábítószer ellenes küzdelemben dolgozókat egyaránt.

A III. Országos Drogprevenciós Kisfilm-készítő versenyen, a 35 éven aluli fiataloknak saját korosztályuk számára azt kell megfogalmazniuk a kisfilmekben, hogy nem ciki NEM-et mondani a drogra. Bemutathatják, hogyan lehet a dizájner drogoktól teljesen függetlenül élni, helyette milyen egészséges, értékes alternatívákat látnak, szeretnének a saját életükben. Elmondhatják, mit várnak a felnőttektől, a családtól, az iskolától, barátaiktól a szermentes élet érdekében.

A legfeljebb 15 perces kisfilmeket – melyek lehetnek animációk, video-, báb-, rajz-, gyurma- vagy dokumentumfilmek - május 15-éig kell a pályázóknak eljuttatniuk az Életrevaló Egyesülethez.

Az információk átadását, a tanácsadást és a személyes konzultációk megszervezését is segíti a www.designerdrog.hu illetve www.dizajnerdrog.hu internetes címen egyaránt elérhető honlap.

Közvetlenül vagy közvetve - a társadalom szinte minden tagja érintett a kábítószerek, mindenekelőtt a dizájner drogok terjedésében, ezért a honlap célja egy mindenki számára elérhető, hiteles, megbízható és közérthető információ-forrás létrehozása volt.

A weboldalon ennek megfelelően megtalálhatók, a főleg szülőknek, pedagógusoknak, fiataloknak, illetve szorosabb értelemben vett szakmai szereplőknek szóló anyagok, - melyek kémiai, gyógyszertani, lélektani, jogi és különböző más megközelítésben tárgyalják az új típusú pszichoaktív anyagok használatát. Azok a látogatók, akik saját életükben vagy szűkebb környezetükben találkoztak már a drogproblémával e-mailen is kérhetnek felvilágosítást.

A honlap tartalmazza azon segítő helyek elérhetőségeit is, ahol szükség esetén személyesen is tudják fogadni az érdeklődőket.

A hírek és események rovatban folyamatosan olvashatnak aktualitásokról, valamint a kampány keretében megrendezésre kerülő programokról is.

Bővebb információk, valamint a Drogprevenciós Kisfilm-készítő verseny pályázati felhívása a www.designerdrog.hu illetve www.dizajnerdrog.hu internetes címen megtalálhatók.

Ugrás vissza Ugrás vissza...