Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Szeptember végéig véleményezhető az új drogstratégia

Cikk:


SZMM Sajtótitkárság
Budapest, 2009. szeptember 22.


Elkezdődött a Nemzeti Stratégia társadalmi vitája. Mostantól mindenki véleményezheti a dokumentumot a www.drogstrategia.hu honlapon. A szélesebb nyilvánosság számára a Szociális és Munkaügyi Minisztérium így biztosítja, hogy az állampolgárok megismerkedjenek a készülő koncepcióval, hozzászólhatnak, formálhatják azt.

Az Európai Unió érvényes drogstratégiája 2005. és 2012. között határozza meg a közösségi drogpolitikai célkitűzéseket. Ma valamennyi európai tagállam rendelkezik érvényes drogstratégiával, így ez Magyarország számára is szükségszerű. Az Országgyűlés 2009. március 4-én, egyhangúlag fogadta el azt a határozatot, amely alapján felkérte a kormányt egy új program megalkotására.

A 2010-2018. éves időtávra tervező új stratégia megalkotásának célja, hogy egységes szemléleti keretet határozzon meg a kábítószer-probléma kezelésében és továbbvigye a 2000-ben elfogadott politikai, társadalmi konszenzust. A koncepció iránymutatásként szolgál a szakmai és civil közösségek, az állami intézmények és szervezetek számára, ugyanakkor megszólítja a társadalom valamennyi érintett tagját. A tervezet olyan célkitűzéseket foglal össze, amelyek révén kedvező változások idézhetőek elő a hazai droghelyzet alakulásában. A kábítószer-használat megelőzése és kezelése az illegális kábítószer-kereskedelem elleni fellépésekkel együttesen alkalmazva, kiegyensúlyozott formában lehet célravezető.

Felhívjuk mindenki figyelmét az új drogstratégiára, kérjük, hogy véleményezzék a dokumentumot szeptember végéig, hogy együtt cselekedjünk a kábítószer-probléma hatékony kezelése érdekében.

Ugrás vissza Ugrás vissza...