Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:400 millió euró 287 fiatal kutatónak

Létrehozva: 2013. július 22.
Módosítás: 2013. július 22.
Forrás: Európai Bizottság

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az Európai Kutatási Tanács kiválasztotta azt a 287 kiváló pályakezdő tudóst, akit a „Starting Grants” (indító támogatások) elnevezésű pályázat keretében támogatásban részesít.

A „Starting Grants” alkalmat ad a legígéretesebb tehetségeknek, hogy megvalósítsák elképzeléseiket az úttörő jellegű tudományos alapkutatások terén. A kutatók összesen közel 400 millió € – projektenként 2 millió € összegig terjedő – finanszírozásban fognak részesülni az elkövetkező, legfeljebb öt évig tartó időszakban. A neves ösztöndíjra évről évre egyre többen pályáznak: idén 50%-kal több jelentkezést nyújtottak be, mint tavaly. (IP/13/715)

Magyarországról, a CEU Közép-Európai Egyetemről Kondor Pétert és a Szegedi Tudományegyetemről Berényi Antalt választották ki.

Az EU hétéves kutatási programja keretében ez volt az utolsó „Starting Grants”. A következő pályázatra az új kutatási és innovációs keretprogram, a Horizont 2020 égisze alatt fog sor kerülni. A Horizont 2020 jóval több pénzforrást irányoz elő az Európai Kutatási Tanács céljaira.

További információk:


Néhány az idei „Starting Grant” pályázat keretében finanszírozott projektek közül

A kiválasztott kutatók jegyzéke a fogadó intézmény országa szerint (az egyes országcsoportokon belül ábécésorrendben):

Európai Kutatási Tanács

ec.europa.eu/research/horizon2020/

Ugrás vissza Ugrás vissza...