Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2022. június 10-én pénteken 16:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Alapkutatásból innováció: 33 új projektet finanszíroz az Európai Kutatási Tanács

Cikk:

Az Európai Kutatási tanács ma bejelentette, hogy 33 kiemelkedő kutató egyenként legfeljebb 150 000 € támogatást kap, hogy áthidalhassa az úttörő jellegű alapkutatása és a piacképes innováció közötti szakadékot. Ilyen „ötlet-életképességi” (Proof of Concept) támogatást azok a tudósok kaphatnak, akik már részesültek támogatásban az Európai Kutatási Tanácstól. A támogatott projektek rendkívül széles skálán mozognak a neurobiológiától kezdve a mérnöki tudományokon – többek között az építészeten – át egészen az emberi jogokig. Egy kutató például olyan táblagép kifejlesztésén dolgozik, amelyet egy beteg orvosai és családtagjai egyaránt használhatnának arra, hogy valós időben észlelhessék, ha a páciens a kómából magához tér. 

Támogatásban részesült Málnási-Csizmadia András, az ELTE TTK Biokémia tanszékének docense is „molekuláris tetoválás: az azidált keverékek megnyitják az utat a gyógyszerfejlesztésben a fényaktivált kovalens inhibitorok felé” című projektjével.

A teljes közlemény anglolul itt olvasható.

Ugrás vissza Ugrás vissza...