Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2022. június 10-én pénteken 16:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

MORZSÁK

TARTALOM:19 európai turisztikai célpont nyert díjat az elérhető és fenntartható idegenforgalomért

Létrehozva: 2013. november 11.
Módosítás: 2013. november 11.
Forrás: Európai Bizottság

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az európai idegenforgalom a gazdasági válság ellenére is jó erőben van (IP/13/878), azonban az európai turisztikai desztinációknak továbbra is új utakat kell találniuk, hogy versenyképesek maradjanak, és új piacokra is be tudjanak törni.

Az európai turizmus egyik kihasználatlan részágazata az idős és sajátos igényű polgárok számára is elérhető célpontok. Ennek a szektornak a fejlesztésével nem csupán az esélyegyenlőséget és az emberi jogokat támogatjuk, hanem a turisztikai célpontok általános minőségét is javítjuk, és az idegenforgalmi szezont is kiterjeszthetjük. Ezért döntött úgy az Európai Bizottság, hogy az idei EDEN-díjakat könnyen elérhető célpontoknak adományozza.
Az EDEN betűszó a European Destinations of Excellence (kiemelt európai úti célok) rövidítése. Az EDEN projekt célja a fenntartható idegenforgalmi fejlesztési modellek támogatása szerte az Európai Unióban.
A díjazottak között szerepel többek között Kaposvár és a Zselic térsége is.

További információ:
EDEN – European Destinations of Excellence (magyarul)
 
A teljes közleményt és az idei díjazott célpontokat itt olvashatja (angolul)

Ugrás vissza Ugrás vissza...