Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Nem késhet tovább Európa „ipari reneszánsza” – az EB intézkedéseket sürget

Létrehozva: 2014. január 24.
Módosítás: 2014. január 24.
Forrás: Európai Bizottság

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az Európai Bizottság szerint a tagországoknak fel kellene végre ismerniük, hogy az iparnak meghatározó szerepe van a munkahelyteremtésben és a növekedésben, valamint azt, hogy az ipar versenyképességével kapcsolatos kérdéseket minden szakpolitikai területen egyenlő súllyal figyelembe kell venni. Ez a legfontosabb üzenete annak a ma elfogadott közleménynek, amelynek témája az európai ipar újjászületése. A Bizottság arra kéri a Tanácsot és a Parlamentet, hogy fogadjanak el az információs, energia-, közlekedési, űr- és digitális kommunikációs hálózatokra vonatkozó jogalkotási javaslatokat, illetve gondoskodjanak a belső piac kiteljesítéséhez szükséges jogszabályok végrehajtásáról és érvényesítéséről.

Az ipar korszerűsítése csak úgy valósulhat meg, ha hajlandóak vagyunk beruházni az innovációba, a forráshatékonyságba, az új technológiákba és készségekbe, és javítjuk a finanszírozáshoz való hozzáférést, mindezt külön erre a célra létrehozott uniós forrásokból támogatva. A közlemény célja, hogy Európában olyan környezetet alakítson ki, amely jobban kedvez a vállalkozásoknak. Ehhez a jogi keretrendszer egyszerűsítésére irányuló és mind az uniós, mind a tagállami, mind pedig a regionális közigazgatás hatékonyságát növelő intézkedéseket szorgalmaz. Emellett a nemzetközi szabványok harmonizációja – és ezáltal a harmadik országok piacaira való bejutás megkönnyítése –, a nyílt közbeszerzés, a szabadalmak védelme és a gazdasági diplomácia is nagy hangsúlyt kap.

A teljes közlemény itt olvasható.
 
További információk:
Mission Growth: Európa az új ipari forradalom élén
MEMO/14/37: A tagállamoknak cselekedniük kell a versenyképes európai iparért

Ugrás vissza Ugrás vissza...