Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Még 1 hétig lehet pályázni a Vásáry Tamás Ösztöndíjra

Létrehozva: 2014. február 11.
Módosítás: 2014. február 11.
Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere tavaly ősszel jelentette be a Vásáry Tamás Ösztöndíj létrehozását, amellyel fiatal zeneszerzőket és zenészeket, valamint kiemelkedő önkéntes tevékenységet végzőket kíván támogatni a tárca. Az egy éven át juttatandó, havi nettó százezer forintos összegű ösztöndíjra még egy hétig adhatják be pályázatukat a jelentkezők.

Az ösztöndíj kettős célja a névadó szellemiségét jeleníti meg. Vásáry Tamás amellett, hogy világhírű Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és karmester, az önkéntes tevékenység is a mai napig fontos része életének.

Az ösztöndíjra meghatározott művészeti felsőoktatási intézményben előkészítő, vagy zeneművészeti szakon alap- illetve mesterképzésen tanulmányokat folytató zeneszerzők, zenészek, valamint felsőoktatási intézményben alap-, vagy mesterképzésen tanulmányokat folytató, kiemelkedő önkéntes tevékenységet végző és ezen munkájukat az önkéntesség népszerűsítése céljából dokumentálni kívánó fiatalok pályázhatnak. 

Mind a zenészi, mind pedig az önkéntességi ösztöndíj elnyerésére külön-külön pályázat nyújtható be.

A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők, továbbá azok az önkéntesek, akik hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetűekkel foglalkoznak. Az ösztöndíj mértéke havi nettó 100 000 forint.

A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért és Tudománypolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárság Felsőoktatási Főosztályának kell benyújtani (1055 Budapest, Szalay utca 10-14.). A pályázatok beérkezési határideje: 2014. február 17.

A részletes kiírás a kormany.hu-n, ezen a linken olvasható.

Ugrás vissza Ugrás vissza...