Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Közel 1,3 milliárd forintos támogatást nyertek előadó-művészeti szervezetek

Létrehozva: 2013. május 3.
Módosítás: 2013. május 3.
Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Összesen közel 1,3 milliárd forint állami támogatást nyertek a minősítéssel nem rendelkező, zömében független előadó-művészeti szervezetek, valamint a szabadtéri és nemzetiségi színházak, illetve zenekarok és énekkarok.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek számára hirdetett pályázatán összesen 1 milliárd 253 millió forint támogatást ítélt meg, amely többek között a szabadtéri, a nemzetiségi, a befogadó, továbbá a hatósági nyilvántartásban szereplő független színházak döntő többségének működését támogatja.

Az 1 milliárd 253 millió forintból a független színházi szervezetekre összesen 940,83 millió forint, az önkormányzati fenntartású szervezetekre 312,25 millió forint jutott. A támogatás ellátott feladat szerinti megoszlása alapján a színházi szervezetek  447,95, a táncegyüttesek 227,68, a befogadó és forgalmazó színházak 242,85, a szabadtéri színházak 233,85, míg a nemzetiségi színházak 100,75 millió Ft-ot nyertek. A színházak, táncegyüttesek 127 érvényes pályázatából 114, a zenekarok, énekkarok 20 érvényes pályázatából pedig 19 pályázat részesült támogatásban.  

Az eljárás során a felkért szakértők előterjesztései alapján a színházak, táncegyüttesek pályázataihoz a Táncművészeti és a Színházművészeti,  a zenekarok, énekkarok pályázataihoz a Zeneművészeti Bizottság készített döntési javaslatot.

A benyújtott pályázatokról, az emberi erőforrások minisztere nevében eljárva, Halász János kultúráért felelős államtitkár a döntési javaslatokat változatlan formában hagyva hozta meg döntését.

A pályázat döntési listái ezen a linken érhetők el.

Ugrás vissza Ugrás vissza...