Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kitüntetéseket adott át Soltész Miklós és Fülöp Attila a Nemzeti Galériában

Cikk:

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár részt vett az „Újra festett valóság, rendhagyó kiállítás a sokszínűség jegyében“ zárórendezvényén, ahol Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkárral Pro Caritate-díjakat, Miniszteri Dícséret elismerést és Miniszteri Elismerő Okleveleket adott át.

Olyan díjazottak kaptak kitüntetést, akik sokat tettek a halmozottan sérült fiatalok életminőségének javítása érdekében, példaértékű egészségnevelési és egészségmegőrző munkájukkal kitartóan dolgoztak a fogyatékkal élő emberek esélyegyenlőségének megteremtése, továbbá a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása érdekében.

Soltész Miklós államtitkár beszédében XVI. Benedek pápát idézte, aki a fogyatékossággal élők szeretetéről beszél egy könyvében. Továbbá köszönetet mondott az alkotóknak, azok segítőinek, és kijelentette: a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete már idén olyan támogatást kap, aminek segítségével jövőre egy olyan központ valósul meg, ahol a fogyatékossággal élő emberek életét segítő segédeszközöket mutatják be. Ez többek között egy olyan helynek készül, ahol területhez kapcsolódó konferenciákat is lehet tartani.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...