Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Elfogadhatatlan a kaposvári zsidó temető sírjainak megrongálása

Cikk:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megdöbbentőnek és felháborítónak tartja, hogy ismeretlenek vasárnapra virradóra ötvenhét sírt megrongáltak a kaposvári zsidó temetőben.

Az ismeretlen elkövetők a zsidó sírok vandál és értelmetlen megrongálásával nemcsak az elhunytak emlékét gyalázták meg, hanem a helyi zsidó hitközségnek is óriási kárt okoztak. Ezért az EMMI Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága határozottan elítéli a történteket. Egyúttal reményét fejezi ki, hogy mielőbb rendőrkézre kerülnek azok, akik elkövették ezt az emberi méltóságot sértő cselekedetet.

A kormány továbbra is a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa és az ország valamennyi polgárát megvédje az ilyen és hasonló támadásoktól.

Ugrás vissza Ugrás vissza...