Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tudatosan félrevezet a Kazincbarcika kórház főigazgatója

Létrehozva: 2012. július 5.
Módosítás: 2012. július 5.
Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

A kazincbarcikai kórház főigazgatója felelőtlen nyilatkozataival veszélybe sodorja az ellátás biztonságát, és indokolatlan aggodalmat kelt mind az intézményben dolgozó szakemberek, mind az ellátottak, mind a helyi polgárok körében. Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága ezt a magatartást határozottan elutasítja. A főigazgató kijelentésével ellentétben, az egészségügyi kormányzat soha sem ígérte, hogy semmi nem változik. Éppen ellenkezőleg, az államtitkárság a betegközpontúság és a traszparencia jegyében egészségügyi struktúraátalakítást hirdetett.

A kazincbarcikai kórház egy modern, a betegek számára korszerű körülményeket biztosító intézmény, ahol összességében jelentős fejlesztések történnek, ami az ágyszám kismértékű növekedésével jár együtt. A kazincbarcikai kórházban a struktúra átalakítás előtt az összágyszám 312 volt, amely 361-re emelkedik, ez pedig az országban az egyik legnagyobb arányú ágyszámnövekedés.

Az ellátás bizonyos tekintetben itt is változik igazodva a Semmelweis Tervben megfogalmazottakhoz. Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy az aktív ellátás területén – a betegbiztonság maximális figyelembevétele mellett - nagyobb szerepet kap az egynapos műtéti beavatkozás. A kazincbarcikai kórházban megmarad a belgyógyászat, a szülészet 15 ággyal és a sebészet is, míg a fül-orr-gégészet és a szemészet egynapos műtéti tevékenység formájában működhet tovább.

Magyarországnak egy, a jelenleginél jóval hatékonyabban működő egészségügyi ellátórendszerre van szüksége, ahol a minőségi szolgáltatásokhoz, betegségétől és anyagi helyzetétől függetlenül, egyforma eséllyel fér hozzá az ország valamennyi polgára. Úgy rendeztük át a meglévő kapacitásokat, hogy biztosítsuk a betegek hozzáférését az állapotuknak legmegfelelőbb, biztonságos és jó minőségű ellátáshoz.

Ugrás vissza Ugrás vissza...