Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci elhelyezkedésének segítése

Cikk:

Az Új Széchenyi Tervben közel 9,5 milliárd Ft áll rendelkezésre megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci elhelyezkedésének segítésére.

A támogatás segítséget nyújt a jelenleg inaktív, valamint az állami és nem állami foglalkozási rehabilitációra szakosodott szervezetekben dolgozó megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személyek nyílt munkaerő-piacon történő elhelyezkedésének elősegítéséhez.

Az elsődleges cél az állami és nem állami fenntartású foglalkozási rehabilitációra szakosodott szervezetekben dolgozók nyílt munkaerőpiacra történő visszavezetése, valamint a jelenleg inaktív, megváltozott munkaképességű személyek közül azok visszasegítése a munkaerő-piacra, akik megmaradt munkaképességük alapján tudnak munkát végezni. Az állami szervezetek számára meghirdetett pályázat már lezárult, a megvalósítására megítélt támogatás: 4,676 milliárd forint.

A nem állami fenntartású foglalkozási rehabilitációra szakosodott szervezetek pályázataikat 2012. augusztus 15-től 2012. szeptember 7-ig nyújthatják be; a pályázók számára összesen 2,7 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.

A felhívás célja, hogy a nem állami fenntartású foglalkozási rehabilitációra szakosodott szervezetek az alkalmazásban álló megváltozott munkaképességű munkavállalók nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésének esélyeit növeljék. A pályázókat a megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiacon történő elhelyezkedését speciális, igényeikre szabott felmérésekkel, képzésekkel segítik. A pályázatokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldaláról érhetik el.

A program során megvalósul továbbá a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerő-piaci elhelyezését segítő, komplex munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtó szervezetek fejlesztése és kapacitásuk bővítése.

A közel 2 milliárd forintos pályázati támogatással lehetőség lesz a már működő szolgáltató pontok fejlesztésére, illetve új szolgáltató pontok létrehozásra.

Ugrás vissza Ugrás vissza...