Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Az Emmi tárgyalást kezdeményez a PDSZ sztrájkköveteléseivel kapcsolatos még elégséges szolgáltatásokról

Cikk:

Az EMMI egyeztetésre hívta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökét, hogy kezdjenek tárgyalásokat és lehetőség szerint jussanak megállapodásra a „még elégséges szolgáltatásokról” a sztrájktörvénynek megfelelően.

A minisztérium álláspontja szerint minden pedagógus érdeke az, hogy előre megismerhesse a még elégséges szolgáltatás mértékét és feltételeit. Ezen ismeret hiányában a pedagógusok nem tudják pontosan tájékoztatni sem a szülőket, sem a tanítványaikat. A köznevelési ágazat irányítását ellátó Emberi Erőforrások Minisztériuma felelősséget visel azért, hogy egy esetleges sztrájk esetén a köznevelésben érintett gyermekek, tanulók alapvető érdekei, a jogszabályban meghatározott nevelése, oktatása, jogai ne sérüljenek.

A kormány által kijelölt tárgyaló a még elégséges szolgáltatásokról szóló tárgyalások megkezdését sürgeti. A kormány alapvetőnek tartja azt, hogy egy esetleges sztrájk idején a pedagógusok tisztában legyenek azzal, milyen feladat ellátására kötelezhetők és a tanulók pedig azzal, hogy milyen ellátásban részesülnek. Minden ellenkező tartalmú információval szemben ezen tárgyalások még meg sem kezdődtek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...