Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Válasz az irodalmi szervezetek nyílt levelére

Cikk:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2013-as művészeti középdíjak odaítélése során a hatályos jogszabályok és a vonatkozó miniszteri rendelet szerint járt el, szemben a József Attila Kör Irodalmi Egyesület, a Fiatal Írók Szövetsége, a Magyar Műfordítók Egyesülete és a Szépírók Társasága nyílt levelében megfogalmazott állításaival.

Ahogyan a Kultúráért Felelős Államtitkárság 2013. március 25-i közleményében is áll, Halász János államtitkár Balog Zoltán miniszter megbízásának eleget téve elkezdte a munkát, mely során áttekinti a jelölési és bírálati rendszert, és javaslatot dolgoz ki annak módosítására. Cél, hogy a szakmai szervezetekkel kialakított konszenzus alapján, széles körben elfogadott döntés szülessen a jövőben.

Ennek megfelelően a kultúráért felelős államtitkár a szakmával való párbeszéd jegyében már a héten megkezdi a szakmai szervezetek képviselőinek  meghallgatását, ennek első lépése a Magyar Írószövetség képviselőivel való egyeztetés lesz. Halász János a közeljövőben természetesen a Balog Zoltánnak nyílt levelet megfogalmazó négy írószervezettel is egyeztetni kíván.

Ugrás vissza Ugrás vissza...