Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A kormány bővítené a rehabilitációs ellátásban részesülők foglalkoztatási lehetőségeit

Cikk:

A kormány részére benyújtott javaslat értelmében 2013. január 1-től csak abban az esetben szünetel a rehabilitációs ellátás folyósítása, ha az ellátás mellett az érintettek napi négy vagy heti húsz órát meghaladóan folytatnak kereső tevékenységet.

Ezzel a javaslattal komoly segítséghez jutnak azok a megváltozott munkaképességű személyek, akik állapotuk miatt nem tudnak teljes munkaidőben dolgozni. Így átlagosan 30-40 ezer forintos ellátásukat a részmunkaidős foglalkoztatásukból származó további 30-40 ezer forinttal ki tudják egészíteni.

A módosítás nem vonatkozik a heti húsz órát meghaladó munkaidőben foglalkoztatott személyekre, esetükben a továbbiakban is szünetel majd az ellátás folyósítása.

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló törvény értelmében jelenleg a rehabilitációs ellátás melletti kereső tevékenység folytatása esetén az ellátás folyósítása szünetel.

A jogszabály hatályba lépése óta eltelt közel egy év tapasztalatai, a civil szervezetek és a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató szervezetek jelzései alapján, velük és a Nemzetgazdasági Minisztériummal együttműködve az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkészítette a rehabilitációs ellátás melletti kereső tevékenység szabályozásának módosítására vonatkozó javaslatot.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...