Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Magyar Ösztöndíj Bizottságnak komoly szerepe van a kiművelt magyarság erősítésében

Létrehozva: 2014. március 28.
Módosítás: 2014. március 28.
Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Mai világunkban minden feltétel adott ahhoz, hogy ne a szám számítson, hanem a képesség. A XXI. században egy összetartó kis nemzet is lehet nagy. A nagy nemzet nagyobb egyén, de a kis nemzet lehet nagyobb egyéniség. Egyéniségének kifejtésén, értékeinek bemutatásán múlik, hogy mennyire tud sikeressé lenni – mondta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Ösztöndíj Bizottság új tagjainak megbízólevél-átadási ünnepségén csütörtökön, Budapesten.

Beszédében Doncsev András emlékeztetett: egy nép ma már nem annyit ér, amennyi lelket számlál, hanem amennyit tesz az egész emberiség javára. Éppen ehhez van szükség a kiművelt emberfőkre; a Magyar Ösztöndíj Bizottság tagjaira és azokra is, akik az ő megalapozott döntésüknek következtében szerezhetnek tudást és tapasztalatot más kultúrákban, más országokban.

A megbízóleveleket Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nevében Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára adta át a Bizottság új tagjainak, így Dr. Ferkelt Balázsnak, Füzes Oszkárnak, Dr. Heuer Orsolyának, Kiss Dávidnak, Dr. Kovács Barnabásnak, Dr. Székely Mózesnek, Závodszky Péternek, Kóczy T. Lászlónak és Dr. Péceli Gábornak. A Bizottság az új tagok kinevezése után megtartotta alakuló ülését, ahol már érdemi döntések is születtek.

Az 1991-ben létrehozott, független szaktekintélyből álló Magyar Ösztöndíj Bizottság tíz tagját az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Külügyminisztérium, a Felsőoktatási és Tervezési Testület, a Magyar Rektori Konferencia, a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája delegálja. A Bizottság felelős többek között a magyar állami ösztöndíjak, az államközi ösztöndíjak, a Stipendium Hungaricum új kormányzati ösztöndíj program, a DAAD németországi és a SCIEX svájci ösztöndíjak lebonyolításáért. A MÖB valamennyi tudományágban kínál pályázati lehetőségeket hallgatóknak, diplomásoknak, oktatóknak, kutatóknak, szakembereknek, művészeknek és PhD hallgatóknak egyaránt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...