Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Magyarország otthont adna az új energetikai EU ügynökségnek

Létrehozva: 2007. szeptember 19.
Módosítás: 2007. szeptember 19.
Forrás: Gazdasági és Közlekedési Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium
Budapest, 2007. szeptember 19.

„Magyarország pályázik arra, hogy a nemzeti energetikai szabályozó hatóságok együttműködését biztosító új EU ügynökség székhelye legyen" - közölte Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter közleményben 2007. szeptember 19-én, reagálva Andris Piebalgs mai tájékoztatójára. A tárcavezető kiemelte: „Egyik legfontosabb kérdésnek tartjuk az energiaellátás biztonságát és támogatjuk az ennek érdekében tervezett közösségi csúcsszerv létrehozását."

Az EU energiaügyi biztosa ma tájékoztatást adott arról, hogy az Európai Bizottság egy csomag keretében számos intézkedést kezdeményez a biztonságos, fenntartható energiaellátás érdekében. Ezek egyike egy olyan új ügynökség létrehozása, amely a nemzeti energetikai szabályozó hatóságok munkáját fogná össze. A jogalkotói javaslatcsomag célja emellett, hogy az európai polgárok számára az energiaellátás valódi piaci körülmények között legyen biztosított.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a magyarországi energiaellátás biztonságáért felelős tárcaként mindig élen járt abban, hogy felhívja a figyelmet a témára, és együttműködésre szólítsa fel az érdekelteket. Ennek érdekében a GKM diplomáciai erőfeszítéseket tett, regionális energetikai találkozókat szervezett, illetve legutóbb nemzetközi konferencián (Nabucco) hívta össze az érintetteket. A tárcavezető több ízben kétoldalú tárgyalást folytatott az EU energiaügyi biztossal.

Ugrás vissza Ugrás vissza...