Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:28 nemzeti győztes száll versenybe az Európai Ifjúsági Károly-díjért

Létrehozva: 2014. március 27.
Módosítás: 2014. március 27.
Forrás: Európai Parlament

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Kiválasztották az immár hetedik alkalommal meghirdetett Európai Ifjúsági Károly-díj nemzeti nyerteseit. A díjat olyan fiataloknak ítélik oda, akik tevékenységükkel hozzájárultak az európai országokban élők közötti kölcsönös megértés javításához. A díjra 16 és 30 év közötti fiatalok pályázhattak már meglévő projektjeikkel. Az ünnepélyes díjátadót 2014. május 27-én rendezik meg Aachenben.

Idén a Bajai III. Béla Gimnázium Kisebbségek Európában elnevezésű projektje jutott tovább az európai fordulóba. A Bajai III. Béla Gimnáziumban futó projekt célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék a más országokból érkező emberek beilleszkedési folyamatát, jelenlegi életüket és helyzetüket a többségi társadalomban. A programban öt ország: Olaszország, Németország, Franciaország, Portugália és Magyarország vesz részt.

Az első fordulóban a legalább két európai parlamenti képviselőből és egy ifjúsági szervezet képviselőjéből álló nemzeti zsűrik választották ki a nemzeti győzteseket. A magyar nemzeti zsűri tagjai Bagó Zoltán (EPP) és Göncz Kinga (S&D) európai parlamenti képviselők és Szayly József, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének alelnöke voltak. A végső döntést az Európai Parlament elnöke, három európai parlamenti képviselő és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány négy képviselője hozza meg, az európai  díjazottakat 2014. május 27-én jelentik be.

Nemzeti győztesek listája

További információ

Háttér

Az Európai Parlament és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány közös díjának három nyertes pályázata 5000, 3000, valamint 2000 eurós díjban részesül. A nyertes projektek példaképként szolgálnak az Európában élő fiatalok számára és megmutatják nekünk, európaiaknak, hogyan élhetünk együtt egy közösségként. Fiatalokat célzó csereprogramok, európai vonatkozású művészeti és online projektek tartoznak az elmúlt évek kiemelt kezdeményezései közé.

A nemzeti győztes projektek képviselői meghívást kapnak az Aachenben 2014. május 27-én megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségre.

Ugrás vissza Ugrás vissza...