Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Európai ifjúsági rendezvény - EYE 2014

Létrehozva: 2013. október 24.
Módosítás: 2013. október 24.
Forrás: Európai Parlament

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

2014. május 9–11. között rendezik meg a European Youth Event (EYE) elnevezésű ifjúsági rendezvényt Strasbourgban, az Európai Parlament székhelyén. A „Gondolatok egy jobb Európáért” mottó alatt futó program keretében több ezer fiatalt várnak az elzászi városba, ahol a résztvevők ifjúsági szervezetek és az uniós intézmények képviselőivel vitathatják meg a számukra fontos témákat.

Az Európai Parlament több ezer európai fiatal előtt nyitja meg kapuit, hogy a résztvevők Európa döntéshozóival és szóvivőivel találkozhassanak, eszmét cserélhessenek és megoldásokat találhassanak a jövő problémáira. A találkozó lehetőséget teremt arra is, hogy a fiatalok Európa sokszínűségét különféle kulturális rendezvényen keresztül is megtapasztalhassák.

Az EYE 2014 rendezvény változatos politikai, közösségi valamint kulturális programokat kínál, amelyek mottója: "Gondolatok egy jobb Európáért".

A programok az alábbi fő témák köré épülnek:
Fiatalkori munkanélküliség. - Új távlatok egy kihívásokkal küzdő generáció számára.
Digitális forradalom.  Az internet jövője.
Az Európai Unió jövője. - Változó Európa.

Az eseményen számos program várja majd a résztvevőket: az érdeklődők a rendezvény mottójához kapcsolódó workshopokon, szemináriumokon és vitákon vehetnek részt, de a programban kulturális és sportesemények is szerepelnek.

Időpont: 2014. május 9–11.
Helyszín: Strasbourg, Franciaország

Részvétel és jelentkezés

A rendezvény legfőbb célja, hogy a fiatalokat aktívan bevonja az EYE 2014 programjaiba.

Háromféleképpen lehet tevékenyen részt venni a rendezvény programjaiban:

- Részvétel a politikai vitafórumokon, szemináriumokon és más programokon (francia, angol és német nyelven) a háromnapos rendezvény során. Regisztráció az EYE rendezvényre 2013. október 8. 12:00 órától

- Művészi előadás - lehet az zene, tánc, artistaszám, színdarab, stb.. A jelentkezők közül a kiválasztottak előadhatják műsorukat azon az  utcafesztiválon, mely Strasbourg város különféle helyszínein kerül megrendezésre péntek este.  

- Különleges kezdeményezés bemutatása, amely az öt fő téma valamelyikével kapcsolatos. Ezek közül néhány kezdeményezés interaktív esemény formájában kerül bemutatásra (például egy interaktív stand felállítása, gyakorlati műhelyfoglalkozással, stb.)

Ki regisztrálhat?

Regisztrálni lehet a tagállamokból, az azokkal szomszédos és tagjelölt országokból, 16 és 30 év között. Regisztrálni csak csoportonként lehet, minimum 10 fős csoportokban.

A csoportregisztráció 2013. október 8. 12:00 órától  adható le az EYE honlapján: www.europarl.europa.eu/eye2014.

Az EYE 2014 rendezvényen a részvétel díjtalan, azonban a résztvevőknek maguknak kell gondoskodniuk az utazási-,  szállás- és étkezési költségekről.

Az EYE weboldala

Ugrás vissza Ugrás vissza...