Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Miniszteri biztos az Erzsébet-program élén

Cikk:

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Guller Zoltánt nevezte ki az Erzsébet-program végrehajtásának kormányzati összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátására. A miniszteri biztos feladata az Erzsébet-programról szóló törvényben foglaltak végrehajtásának összehangolása és javaslatok megfogalmazása az Erzsébet-program további fejlesztésére.

Az Erzsébet-program egyfajta új erőforrást biztosít a szociális ellátó hálózatban, új formáját jelenti a társadalmi szolidaritásnak, hiszen úgy biztosít hátrányos helyzetű csoportok számára egyebek között üdülési lehetőséget, hogy közben másoktól nem kell forrásokat elvonni.

A miniszteri biztos kinevezése 2012. augusztus 31-től 2013. február 28-ig szól.

Az Országgyűlés júliusban fogadta el az Erzsébet-törvényt, amely többek között rögzíti, hogy  a személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján kibocsátott Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó eredmény kizárólag szociális üdülési célokra, ezzel összefüggő szolgáltatásokra és egyéb szociális programokra használható fel.  Az Erzsébet-program fő termékei: az Erzsébet-tábor, a szociális üdültetés, valami az Erzsébet-utalvány. Idén szociális üdültetés keretében több mint 75 ezer ember üdült kedvezményesen, köztük  nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, nagycsaládosok, illetve szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi munkavállalók.  2 milliárd forint értékben írt ki e célra pályázatokat az MNÜA. Az Erzsébet-táborokban idén több mint 14 ezer gyermek nyaralt  kedvezményesen, e célra egymilliárd forintot fordított a kormány.

Ugrás vissza Ugrás vissza...