Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Magyar irodalmi napok Észtországban

Létrehozva: 2006. november 15.
Módosítás: 2006. november 15.
Forrás: Oktatási és Kulturális Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Oktatási és Kulturális Minisztérium
Sajtóiroda
a Tallini Magyar Intézet közleménye
2006. november 15.
Bartis Attila, Garaczi László, Háy János és Kukorelly Endre a vendégei a november 15. és 17. között zajló észtországi magyar irodalmi napoknak. A rendezvények ideje alatt az észt közszolgálati rádió naponta kétszer félórában közli a magyar írók műveit.
A Hogyan hangzanak a magyar szavak észt írók szájából című programot észt írók (Jan Kaus, Peeter Sauter, Jürgen Rooste, Asko Künnap) közreműködésével rendezik meg az Észt Írószövetség épületében az Irodalmi Szerdák című sorozat keretében november 15-én. Másnap a tartui Lutsu Színházban magyar-észt irodalmi felolvasóest lesz észt színészek közreműködésével. November 17-én délelőtt az írók a Tartui Egyetem hungarológiai tevékenységével ismerkednek, szemináriumon vesznek részt, majd délután az írók házában Kukorelly Endre tart előadást a kortárs magyar irodalomról.
A Magyar Irodalmi Napok hetében Tönu Mikiver előadásában a következő műveket olvassák fel észtül (naponta kétszer fél órában - 11.30-kor és 22.30-kor - magyar idő szerint egy órával korábban) az észt közszolgálati rádió /Folytatásos történet/ című műsorában:
- November 13. - Háy János: A harmadik fiú
- November 14. - Bartis Attila: A nyugalom (részlet)
- November 15. - Garaczi László: Pompásan buszozunk (részlet)
- November 16. - Háy János: Budapesti hidak - Erzsébet
- November 17. - Kukorelly Endre: TündérVölgy (részletek)
A rendezvény szervezője a HEEMP Észt - Magyar Kulturális Egyesület, fő támogatója a Tallinni Magyar Intézet.
További támogatók: Szépírók Társasága, Észtországi Magyarok Munkácsy Mihály Kulturális Egyesülete, Észt Kulturális Alap, FruitCafé, Észt Szerencsejáték-tanács, Tartui Egyetem Filozófiai Tanszék
Ugrás vissza Ugrás vissza...