Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Gyurcsány Ferenc levele az észt kormányfőhöz

Létrehozva: 2007. július 16.
Módosítás: 2007. július 16.
Forrás: Miniszterelnöki Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Kormányszóvivői Iroda
2007. július 16.

Gyurcsány Ferenc július 13-án, pénteken levélben fordult Andrus Ansip észt kormányfőhöz a csütörtöki finnugor konferenciával kapcsolatban. A miniszterelnök levelében hangsúlyozta, hogy Észtország finnugor ügyekben vállalt szerepének és a balti ország érdekeinek magas szintű képviseletére a magyar miniszterelnök és finn államfő személyes jelenléte jelent garanciát.

Gyurcsány Ferenc kiemelte: tudja és megérti, hogy észt kollégájának mennyire fontos az Oroszország területén élő finnugor népcsoportok helyzete, melynek javításáért eddig is sokat tett. Mivel az észt kormány hivatalosan nem vesz részt a fórumon, csak szakértői szinten képviselteti magát, a magyar miniszterelnök arra kérte Andrus Ansip észt kormányfőt, hogy a finnugor találkozóról visszatérve megoszthassa vele személyes tapasztalatait.

Magyarország megkülönböztetett figyelmemmel követi a finnugor népeket érintő ügyeket, legyen szó akár a nagyobb országok, mint Magyarország és Finnország, vagy a kisebb, főleg a mai Oroszország területén élő népcsoportok ügyéről. A történelmi kapcsolatok fontossága és az ebből eredő közös jövő indokolja, hogy a magyar kormány a legmagasabb szinten képviselje magát a Vlagyimir Putyin orosz elnök által kezdeményezett nemzetközi finnugor találkozón, melyen Tarja Halonen finn elnök is részt vesz.

A konferencián magyar, finn, észt és orosz szakértők elemzik a finnugor népcsoportok jelenlegi helyzetét, kulturális kapcsolatukat és együttműködésük lehetőségét. A találkozó különösen fontos az Oroszország területén élő finnugor kisebbségeknek, melyek eddig a többi rokon-népcsoporttól elszigetelve éltek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...