Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Önnek dolgoznak az EU jogszabályai? – Magyar kisvállalkozásokkal találkozott a Bizottság, hogy kikérje a véleményüket

Létrehozva: 2014. március 4.
Módosítás: 2014. március 4.
Forrás: Európai Bizottság

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az Európai Bizottság és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal "Enterprise Europe Network" - uniós vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó - hálózata az intelligens uniós szabályozásról szóló konferenciát szervezett múlt héten az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletén. A konferencián az Európai Bizottság képviselői bemutatták a Bizottság kis- és közepes vállalkozásokkal (kkv) kapcsolatos szakpolitikáját, valamint a célravezető és hatékony szabályozás programot (REFIT) mintegy hetven kkv vezetőjének illetve munkatársának.

A konferencia célja az volt, hogy a Bizottság magyar kis- és középvállalkozásokkal találkozzon, hogy közvetlenül tőlük hallja az uniós joggal kapcsolatos aggályaikat. A találkozó az EU tagországaiban zajló konferenciasorozat része, és a Bizottság REFIT programja keretében szervezik meg, amely konkrét lépéseket határoz meg az uniós szabályozás hatékonyságának növelése, a szabályozásból adódó terhek és költségek csökkentése, illetve az egyszerűsítés érdekében. Mindez segíti az európai vállalkozásokat, hogy növekedni tudjanak és munkahelyeket tudjanak teremteni.

A REFIT program középpontjában – az európai gazdaságban betöltött jelentőségük miatt – a kkv-k állnak. A kkv-k javaslatai és aggályai segítik a Bizottságot, hogy a REFIT program keretében a szabályozás pontosan az elérni kívánt célnak megfelelő legyen.

Az európai egységes piacon az uniós jog azonos versenyfeltételeket teremt meg , ami a vállalkozásoknak és a fogyasztóknak egyaránt lehetőség és haszon. Ennek a haszonnak azonban költségei is vannak. Az Európai Bizottság mindazonáltal elkötelezett abban, hogy csökkentse a szabályozás terheit, és a lehető legkisebbre csökkentse az ebből adódó költségeket.
Az Európai Bizottság több módon ápol jó kapcsolatot a kkv-közösséggel: ilyenek a közös találkozók a vállalkozásokat képviselő szervezetekkel, a nemzeti kkv-küldöttek, az európai vállalkozásfejlesztési hálózat (Enterprise Europe Network), az érintett felekkel és vállalatokkal tartott rendszeres konferenciák és találkozók, valamint a nyilvános konzultációk.

Ugrás vissza Ugrás vissza...