Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ezer 6-12 hónapos veleszületett betegségük miatt leginkább veszélyeztetett csecsemő juthat új influenza elleni védőoltáshoz

Cikk:

Egészségügyi Minisztérium
Sajtóiroda
Budapest, 2009. december 17.


Egy gyógyszergyár hazánknak 2000 adag, 1000 főnek elegendő európai törzskönyvvel rendelkező oltóanyagot ajánlott fel, a leginkább rászoruló 6-12 hónapos csecsemők oltására. A hazai oltóanyag csak a 12 hónapos kornál idősebbek számára adható, ezért az adományt, a karitatív segítségnyújtást az egészségügyi kormányzat elfogadta, így a napokban megkezdődhet az e célcsoportba tartozó csecsemők oltása. A vakcina alkalmazási előirata alapján a megfelelő immunválasz kialakulásához 2 oltásra van szükség, minimálisan 3 hét időközzel.

Mind a Csecsemő és Gyermekgyógyászati, mind az Infektológiai Szakmai Kollégium támogatja az oltás megkezdését a kiemelt kockázati betegcsoportba tartozók körében, melyek a szakmai kollégiumokkal közösen kerültek meghatározásra. Az oltás a szülő kérésére, önkéntesen és térítésmentesen - az ÁNTSZ által kijelölt 9 fekvőbeteg-ellátó intézményben - igényelhető, hozzáférhető.                  

Ugrás vissza Ugrás vissza...