Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Nyertes magyar részvételű projekt a berlini Miniszteri Konferencián

Létrehozva: 2010. június 25.
Módosítás: 2010. június 28.
Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Nemzetgazdasági Minisztérium
Sajtó
Budapest, 2010. június 25.


Közelgő magyar EUREKA elnökség

EUREKA Miniszteri Konferenciát tartottak 2010. június 25-én Berlinben. A konferenciát megelőzően ünnepélyes keretek között átadták az EUREKA Innovációs Díjat, amelyet a magyar Compuworx Kft. aktív részvételével megvalósult Onom@Topic+ projekt nyert. A projekt az EUREKA MEDEA+ (mikroelektronikai témájú) klaszter programján belül az európai állampolgári kártya rendszerrel, valamint mobil multimédia alkalmazások fejlesztésével foglalkozott.

Az 1985-ben elindított EUREKA ipari kutatás-fejlesztési együttműködés célja Európa világpiaci versenyképességének erősítése a piacorientált kutatási projektek koordinálása és összefogása révén. Magyarország 2011 júliusától látja el egy éven keresztül az elnökségi teendőket.

Amint a magyar delegációt vezető dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára a konferencián elhangzott hozzászólásában hangsúlyozta, a közelgő magyar EUREKA elnökség kiváló alkalmat teremt az innovatív magyar kis- és középvállalkozások számára a nemzetközi kutatás-fejlesztési együttműködésekbe való bekapcsolódásra és a hosszútávú stratégiai kapcsolatok kiépítésére.

Az EUREKA programról a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal honlapján található bővebb leírás.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...