Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tájékoztató az eva-törvénynek a kártérítéssel kapcsolatos 2004. évre visszamenőleges hatályú rendelkezéséről

Létrehozva: 2005. január 4.
Módosítás: 2005. január 4.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosításáról rendelkező 2004. évi CI. törvény 33. §-a módosította az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló 2002. évi XLIII. törvény 5. §-át, azt kiegészítette a következő (5) bekezdéssel:

"Az eva alapját csökkenti jogszabály vagy jogerős bírósági, illetve hatósági határozat alapján kapott kártérítés, kártalanítás, továbbá az adóalany vállalkozási (gazdasági) tevékenységéhez használt vagyontárgy károsodására vagy megsemmisülésére tekintettel a károkozótól vagy annak felelősségbiztosítójától, vagy harmadik személytől a káreseménnyel kapcsolatosan kapott bevétel."

A 2004. évi CI. törvény 302. § (1) bekezdése értelmében a hivatkozott rendelkezés 2004. január 1-jétől alkalmazható, s a 302. § (2) bekezdése alapján figyelembe vehető a 2005. évi eva előleg megállapításánál is.

Az új eva alap csökkentő tételt valamennyi eva alany, a számviteli törvény hatálya alá tartozó, és az egyszerűsített nyilvántartást vezető vállalkozások is érvényesíthetik.

Budapest, 2005. január 4.

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Ugrás vissza Ugrás vissza...