Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Európai Vállalkozás Díj - 2008

Létrehozva: 2008. június 16.
Módosítás: 2008. június 16.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2008. június 16.

Harmadik alkalommal hirdeti meg az Európai Vállalkozás Díj elnyerésére vonatkozó pályázatot a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium. A díj azokat a kiváló kezdeményezéseket ismeri el és jutalmazza, amelyek helyi és regionális szinten támogatják a vállalkozói tevékenységet.

Az Európai Vállalkozás Díjat az Európai Bizottság (EB) még 2005-ben alapította, s azóta évente meghirdetésre kerül. A díjjal az EB célja a vállalkozói tevékenységet előmozdító sikeres kezdeményezések kiválasztása és elismerése, a legjobb vállalkozási gyakorlatok bemutatása, illetve azok megosztása az egységes európai piac szereplőivel. A díjjal pénzjutalom nem jár.

A nemzetközi elismerés odaítélése két lépcsőben történik. Az első, nemzeti fordulóra a pályázatok benyújtási határideje 2008. szeptember 30. A nemzeti forduló eredménye alapján az európai döntőbe 2008. november 30-ig országonként összesen két kezdeményezés nevezhető, két különböző nevezési kategóriában. Az Európai Vállalkozás Díj - 2008 ünnepélyes eredményhirdetésre várhatóan 2009 áprilisában kerül sor Prágában, az EU cseh elnöksége alatt.

A versenyben történő részvételre idén felhívást kapott az Európai Unió 27 tagállama, valamint Izland, Norvégia és Törökország. A pályázati felhívás alapján a több országot érintő, határokon átívelő kezdeményezésekre vonatkozó nevezések is befogadhatók, feltéve, hogy valamennyi érintett ország támogatja azokat. A díjat a vállalkozásokon kívül megkaphatják a köz- és a magánszféra partnerségei is, vagyis az állami hatóságok és a magánszektor közötti olyan együttműködési formák, amelyek célja infrastruktúra vagy szolgáltatásnyújtás finanszírozása, kiépítése, felújítása, irányítása vagy karbantartása.

Pályázati kategóriák

  1. Vállalkozástámogatási díj (Entrepreneurship Promotion Award)
  2. Bürokrácia visszaszorítása díj (Red-tape Reduction Award)
  3. Vállalkozásfejlesztési díj (Enterprise Development Award)
  4. Befektetés a szakértelembe díj (Investment in Skills Award)
  5. Felelős és felelősségteljes vállalkozás díj (Responsible and Inclusive Entrepreneurship Award)

A 2007-es évben a nemzetközi versenyben Magyarországot a Borsod-Abaúj-Zemlén megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kárpátok Üzleti Akadémia programja és a KAVOSZ Zrt. Széchenyi kártya konstrukciója képviselte. A nemzetközi zsűri döntése alapján a KA-VOSZ Széchenyi Kártya programja - mint európai szinten is a legjobb gyakorlatok egyike - a „Bürokrácia visszaszorítása" díj-kategóriában az első két legjobb pályázat közé került, és mint szélesebb körű nyilvánosságot érdemlő projekt, elismerő oklevélben részesült.

Az idei év pályázati kiírása és a nevezési lapja a következő címen érhető el: www.nfgm.gov.hu

Ugrás vissza Ugrás vissza...