Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Zaragoza Expo: a magyar pavilont több mint nyolcszázezren látták

Létrehozva: 2008. szeptember 14.
Módosítás: 2008. szeptember 15.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Zaragoza - Budapest, 2008. szeptember 14.

Ma zárul „A víz és a fenntartható fejlődés" vezérgondolata köré szerveződött zaragozai szakvilágkiállítás, amelyen a 105 résztvevő ország, a spanyol állam és a tartományok pavilonjai június 14. óta várták látogatóikat. Garamhegyi Ábel, a világkiállítási részvételt szervező Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium helyszínen tartózkodó szakállamtitkára elmondta: a magyar megjelenés iránti érdeklődés várakozáson felüli volt. A tervezett 350 ezer vendég helyett csaknem 800 ezer látogató tekintette meg a magyar pavilont.

A Zaragoza Expo 2008 szakvilágkiállítás (www.zaragozaexpo2008.es) megkülönböztetett figyelmet szentelt egyebek mellett a Magyarország szempontjából különös jelentőségű „A víz az életért", „A víz, oktatás és kultúra", valamint „A víz és egészség" kérdésköreinek. A teljes látogatószám az utolsó jelzések szerint megközelíti az 5,5 millió főt. Szakadatlan érdeklődés övezte a fenntartható környezet gondolatát megjelenítő tematikus pavilonokat is.

A kiállításon való aktív, sokszínű részvételünk segíti a Magyarországról kialakult kép formálását, a hazánk iránti érdeklődés és az utazási vágy felkeltését (gyógyfürdők, wellness, vizes természeti szépségek), a Magyar Turizmus Zrt. az egészség- és a wellnessturizmus hódolóira fókuszáló, „2008, a vizek éve" elnevezésű programjával összhangban.

A magyar pavilon a természetes vizekhez és ásványvízkincsekhez kötődő hagyományok, a Balaton, Hévíz, a budapesti fürdők és a Tisza-tó mellett egy Mátyás-korabeli esztergomi hidraulikus vízemelő kicsinyített, számítógépes szimulátorral kiegészített mását is bemutatta.

A világkiállítási jelenlét által felkeltett érdeklődést a novemberben induló és jövő júliusban záródó spanyolországi magyar gazdasági évad hivatott tovább fokozni. A rendezvénysorozata célja, hogy a spanyol befektetők figyelmét felhívja a magyarországi lehetőségekre, élénkítse a már ma is jelentős magyar aktívumot felmutató kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokat és járuljon hozzá az idegenforgalom fejlesztéséhez - mondta el Garamhegyi Ábel.

Ugrás vissza Ugrás vissza...