Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Másik Bolygó újabb fesztiváli sikerei

Cikk:


Magyar Filmunió
Budapest, 2008. november 27.

A MÁSIK BOLYGÓ nyerte a november 13 és 23 között megrendezett 31. Starz Denveri Nemzetközi Film Fesztivál  „Maysles Fivérek Díját", melyet a Legjobb Dokumentumfilmnek ítél oda a neves amerikai filmes szakemberekből álló zsűri.

A több mint kétszáz alkotást bemutató rangos amerikai filmes seregszemle a kortárs filmművészet kiemelkedő alkotásaiból állította össze programját.

A Másik Bolygót a rendező jelenlétében, nagy sikerrel, teltházas előadásokon mutatták be az észak amerikai közönségnek.

Az amerikai dokumentumfilm megújítóiról elnevezett rangos díj odaítélésekor a zsűri indoklásában kiemelte a film mesteri művészi megvalósítását és a megrendítő téma visszafogott megközelítését. A film gondolatébresztő képi és hangi világot alkalmazva teljesedik ki egyedi, megragadó érzelmi és filmélménnyé, amely egyaránt jutalom és kihívás a nézőnek - áll a zsűri közleményében.

A Másik bolygót, mely nemrég nyerte el az 57. Mannheimi Filmfesztivál Nemzetközi Zsűrijének a különdíját, ezen a héten vetítik a dokumentumfilmek Cannes-jaként számon tartott Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon a rendező jelenlétében.

Ugrás vissza Ugrás vissza...