Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Spanyol díj Nemes Gyulának

Létrehozva: 2009. február 21.
Módosítás: 2009. február 23.
Forrás: Magyar Filmunió

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:


Magyar Filmunió
2009. február 20.


A legjobb rövidfilm díját vehette át Nemes Gyula péntek este LETŰNT VILÁG című alkotásáért a navarrai nemzetközi dokumentumfilm fesztiválon Pamplonában.

A budapesti Kopaszi gátat bemutató Letűnt világ című alkotást a legjobb rövidfilm díjával méltatta a navarrai dokumentumfilm fesztivál nemzetközi zsűrije Spanyolországban. A magyar-finn koprodukcióban készült film rendező-producere Nemes Gyula személyesen vette át az elismerést Pamplonában péntek este. A pamplonai filmverseny idei programját hatszáz benevezett alkotásból állították össze.

A Letűnt világ 1998 óta követi nyomon a budapesti félsziget, a Kopaszi gát kilakoltatását és átépítését. Az úszóházakon és faházakban élő emberek először az árvízzel, a téllel, majd az őket kilakoltató befektetőkkel küzdöttek. Végül mindenkit kilakoltattak, mindent ledózeroltak és újjáépítették a félszigetet.

Nemes Gyula alkotását a nemzetközi premier alkalmával Kristály Glóbusz díjjal jutalmazták Karlovy Varyban nyáron, Közép-Európa legfontosabb nemzetközi filmfórumán. A húszperces fekete-fehér mozgókép ősszel a bukaresti DaKino fesztiválon különdíjat nyert.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...