Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Filmdíjak Spanyolországból

Létrehozva: 2009. november 2.
Módosítás: 2009. november 2.
Forrás: Magyar Filmunió

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Magyar Filmunió
Budapest, 2009. november 2.


Almási Tamás Puskás portréja nyerte a legjobb dokumentumfilm díját a valladolidi filmfesztiválon. Az 1 című sci-fi és a MADE IN HUNGÁRIA kapta megosztva a granadai fiatal filmrendezők fesztiválján a közönségdíját.

Almási Tamás, Pater Sparrow és Fonyó Gergely mozijait díjazták a hétvégén Spanyolország rangos nemzetközi filmfesztiváljai Valladolidban és Granadában.

Almási Tamás Puskás Hungary című dokumentumfilmjét először láthatta a nemzetközi közönség Valladolidban. A világhírű magyar focistáról készült portrét a zsűri a legjobb dokumentumfilm díjával tüntette ki. Almási Tamás rendező személyesen vett részt a  nemzetközi premieren. Spanyolország prominens filmfesztiválját 54. alkalommal rendezték meg Valladolidban október utolsó hetében.

Granadában a fiatal filmrendezőket ünnepelték, immáron 16. alkalommal. A szombat este véget ért nemzetközi filmfesztivál közönségdíját Pater Sparrow 1 című sci-fije és Fonyó Gergely rock’n’roll musicalje, a Made in Hungária nyerte. „Nagy öröm számomra ez a díj, hiszen a közönség döntött róla. Továbbá külön öröm, hogy egy magyar zenés filmmel megosztva kaptam meg, hiszen ez a magyar film műfaji sokszínűségének is a sikere.” – nyilatkozta Pater Sparrow, aki személyesen vette át az elismerést Granadában szombat este. Az 1 című film csütörtöktől látható a hazai mozikban.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...