Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Magyar világpremier Kairóban

Létrehozva: 2009. november 9.
Módosítás: 2009. november 9.
Forrás: Magyar Filmunió

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Magyar Filmunió
2009. november 9.

Pacskovszky József A VÁGYAKOZÁS NAPJAI című új filmje a kairói filmfesztivál versenyprogramjában látható először.

A Közel-Kelet egyetlen A-kategóriás nemzetközi mustrája rekordszámú, öt magyar filmet tűz műsorra november 10-20. között.

Rekordszámú magyar filmmel kezdődik november 10-én a 33. Kairói Nemzetközi Filmfesztivál.

Az arab világ egyetlen A-kategóriás nemzetközi mustrája öt magyar alkotást tűz műsorra, köztük Pacskovszky József új filmjét, A vágyakozás napjai-t, melynek Kairóban lesz a világpremierje. A 104 perces fekete-fehér mozgókép az egyiptomi filmverseny rangos fődíjáért, az Arany Piramisért folyó versenybe kapott meghívást. A világpremieren Pacskovszky József és Hábermann Jenő (Filmart) producer is részt vesz.

A vágyakozás napjai egy középkorú házaspárról szól, akik „egy lehetőséget kapnak a sorstól, hogy a balesetben elveszített lányuk helyébe befogadjanak egy ismeretlent, akit házvezetőként alkalmaznak. Anna, a néma lány jelenléte a házban – úgy tűnik – mindent megváltoztat... A fekete-fehér történetet a néma lány szemszögéből látjuk”.– olvasható a film szinopszisában. A főbb szerepekben Catherine Wilkening francia színésznő, Schefcsik Orsolya, László Zsolt  és Orosz Ákos látható.

A kairói filmfesztivál digitális versenyében indul Zsigmond Dezső gyimesi csángók világában játszódó Boszorkánykör című játékfilmje, melyet szintén személyesen mutat be a rendező a közönségnek.

Az információs programban a közelmúlt három kiemelkedő magyar mozgóképe is látható lesz. Goda Krisztina Kaméleon című thrillere, Fonyó Gergely Made in Hungária című musicalje és Mátyássy Áron rendezői vizsgafilmje, az Utolsó idők színesíti az egyiptomi főváros nagyszabású filmfesztiváljának válogatását.

A kairói filmfesztivál tiszteletbeli elnöke Omar Sharif.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...