Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az APAFÖLD a thesszaloniki fődíjért

Cikk:

Magyar Filmunió
2009. november 11.

Nagy Viktor Oszkár első rendezése, az APAFÖLD indul az 50. jubileumát ünneplő thesszaloniki nemzetközi filmfesztivál Arany Alexander díjáért.

Nagy Viktor Oszkár rendezői bemutatkozása, az Apaföld című magyar film nemzetközi premierje gazdagítja a thesszaloniki filmfesztivál válogatását. Európa egyik legelső mozgókép szemléje idén ünnepli 50. születésnapját. A több mint kétszáz filmet felvonultató rendezvény november 13-án kezdődik a legnagyobb görög kikötővárosban.

A nagy szakmai elismertségnek örvendő fesztivál fődíjáért, az Arany Alexanderért tizenöt vetélytárssal indul Nagy Viktor Oszkár első filmje. A Derzsi János, Ravasz Tamás és Nagy Andrea főszereplésével készült Apaföld a 40. Magyar Filmszemlén elnyerte a külföldi filmkritikusok Gene Moskowitz-díját. Az Apaföld az Eurofilm Stúdióban készült, a nemzetközi premieren Nagy Viktor Oszkár rendező személyesen vesz részt.

A görög filmművészet élő legendája Theo Angelopulosz elnökli a rangos díjak sorsáról döntő nemzetközi zsűrit, melynek tagja Pálfi György. A Hukkle és a Taxidermia rendezőjének legutóbbi filmjét, a Nem vagyok a barátod-at a thesszaloniki filmfesztivál a „Post Romance" című tematikus válogatásban tűzi műsorra.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...