Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Stockholmban a PAPÍRREPÜLŐK

Létrehozva: 2009. november 19.
Módosítás: 2009. november 19.
Forrás: Magyar Filmunió

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Magyar Filmunió
2009. november 19.


Svédország legnagyobb filmfesztiválja vetíti szombaton Szabó Simon első rendezését. Till Attila vígjátéka, a PÁNIK és M. Tóth Géza MAMA című rövidfilmje a bursai filmfesztiválon versenyez Törökországban.

Svédország fővárosában a napokban a nagyvilág friss filmterméséé a főszerep: 20. születésnapját ünnepli a stockholmi filmfesztivál. A közel kétszáz új mozgóképet felvonultató rendezvényen látható lesz Szabó Simon első játékfilmje, a Papírrepülők. A szombati bemutatón jelen lesz a rendező, Czomba Albert operatőr és Csáky Attila producer.

45 országból érkező filmválogatás látható a héten Bursában a „Selyemút” filmfesztiválon. Till Attila Pánik című vígjátéka a versenyprogramba kapott meghívást. A Pánik-ban nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díjával (39. Magyar Filmszemle) méltatott Gubik Ági, valamint Stefanovics Angéla színésznő és Muhi András producer személyesen részt vesz a törökországi rendezvényen. A nemzetközi zsűri tagja Gigor Attila rendező, aki A nyomozó című filmjéért tavaly a legjobb film trófeáját nyerte el Bursában.
A rövidfilmek versenyében M. Tóth Géza Mama című rendezése indul, a dokumentumfilmek között Nemes Gyula Letűnt világ című kísérleti alkotása látható.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...