Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Jubiláló trieszti filmfesztivál

Cikk:


Magyar Filmunió
2009. január 19.

Mészáros Márta, Mundruczó Kornél és Muhi András vesz részt a 20. születésnapját ünneplő trieszti filmfesztiválon a napokban.

Nyugat és Kelet, az Alpok és az Adria találkozásánál fekvő Triesztben január 15-22. között ünneplik Közép-Európa filmművészetét, idén immáron 20. alkalommal. A trieszti filmfesztivál 150 mozgókép olaszországi premierjének, valamint gazdag szakmai programok színhelye a napokban.

Mundruczó Kornél Delta című filmje a játékfilmversenybe kapott meghívást, a fiatal magyar rendező személyesen mutatta be legutóbbi filmjét a trieszti fesztivál közönségének.

Enyedi Ildikó Első szerelem és Béres Dániel Malter című munkája a rövidfilmek között indul. Salamon András dokumentumfilmje, a Meséld el... szintén a versenyprogramba kapott meghívást. Szecsanov Martin Lopott ritmus című kísérleti kisjátékfilmje, mely a hip-hop kialakulásának meglepő történetét mutatja be az információs programban látható.

Mészáros Márta az „Eastweek - Új Tehetségek és Nagy Mesterek" elnevezésű, a térség filmművészeti egyetemeinek részvételével megrendezett mesterkurzuson tartott előadást a közép-kelet európai filmrendezőnőkről. A szakmai találkozó keretében bemutatták Szabó István és Jiri Menzel közös portréfilmjét, a Rendezők cérnaszálon című dokumentumfilmet, melyet Újvári Judit rendezett.

Muhi András, az Inforg Stúdió alapító-igazgatója a 20. trieszti filmfesztivál zsűrijének tagja.

www.alpeadriacinema.it

Ugrás vissza Ugrás vissza...