Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Frankfurti Könyvvásár kiemelt magyar programjai

Létrehozva: 2006. október 5.
Módosítás: 2006. október 5.
Forrás: Oktatási és Kulturális Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Oktatási és Kulturális Minisztérium
Sajtóiroda
Október 5.
10.00 A Kossuth-díjas Sándor Iván nagysikerű regény, a „Drága Liv“ német megjelenése alkalmából a dtv kiadó standján lesz dedikálás és beszélgetés a szerzővel. Az 1956 személyes emlékeit is feldolgozó regényt a vásár után Stuttgartban, Berlinben és Münchenben is bemutatják.
15.30 Az Erinnerungen der ungarischen Zeitgenossen und Mitkämpfer in Deutschland nach 50 Jahren című könyv bemutatója. Modertor: Török Miklós (szerkesztő és író, Frankfurt am Main). A Németországi Magyar Szervezetek Szövetségének rendezvénye
Október 6.
12.00 A Typotex Verlag bemutatója 77 magyar író 22 európai nyelven. Moderátor: Karádi Éva
15.00 Závada Pál felolvas a Jadwiga párnája című regényéből. (Németül megjelent: Luchterhand Literaturverlag 2006.) Moderátor: Dalos György (Berlin)
16.30 Kerékgyártó István felolvas Makk ász az Olajfák hegyén című könyvéből. (Németül megjelent: Kortina Verlag 2006.) Moderátor: Dalos György (Berlin)
Október 7.
11.00 Beszélgetés Rainer M. Jánossal: Nagy Imre – A sztálinizmustól a a magyar forradalom mártíromságáig. Bevezetés és moderálás: Michael Werner (Schöningh Verlag). A Collegium Hungaricum Berlin és a Schöningh Verlag közös rendezvénye az Ungarischer Akzent keretében
12.30 A„Berlin, meine Liebe. Schließen Sie bitte die Augen“ Ungarische Autoren schreiben über Berlin című könyv bemutatója. Nádas Péter, Végel László és más kötet más szerzői beszélgetnet a kötet kiadóival (Dózsai Mónika, Gönczy Gabriella és Nina Hartl).
A Collegium Hungaricum Berlin és a DAAD Berlini Művészprogramja közös rendezvénye az Ungarischer Akzent keretében
14.30 Nádas Péter felolvas műveiből. Moderátor: Dalos György (Berlin)
17.00 Az Ungarischer Akzent fogadása a Frankfurter Könyvvásáron
A Collegium Hungaricum Berlin és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete közös rendezvénye. Köszöntőt mond: Schneider Márta kulturális szakállamtitkár. Vendég: Nádas Péter.
20.00„Forró ősz a hidegháborúban – Magyarország 1956. – Filmvetítés és beszélgetés a Filmmúzeumban. Az 55 perces filmet követően Dalos György beszélget Rainer M. Jánossal.
Ugrás vissza Ugrás vissza...