Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Európa legnagyobb élményfürdőjének építését kezdték meg Hajdúszoboszlón

Cikk:


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Kommunikációs Főosztály
2008. augusztus 08.

Hajdúszoboszlón található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 2,25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a gyógyfürdő fejlesztésére. A kiemelt projektnek köszönhetően az Aqua Palace élményfürdő egész évben, változatos szolgáltatásokkal várja látogatóit, hatására munkahelyek jönnek létre, nő a térség turisztikai és gazdasági vonzereje, erősödnek a vállalkozások.

Magyarország kedvelt célországa sok külföldi turistának, hazánk sok attrakcióval várja a látogatókat és büszke értékeire. A széles kínálatból is kiemelkedik azonban a termálvizek jelentősége, hiszen hazánk gyógyvíz nagyhatalom. Ezek kihasználása mindannyiunk közös érdeke és felelőssége. A magyar fejlesztési stratégiában ezért kiemelkedő helyet foglal el a termálvizes gyógyhelyek és fürdők fejlesztése, valamint a fürdőkre épülő egészségügyi szolgáltatások bővítése. A téma különösen aktuális 2008-ban, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. a vizek évének nyilvánított. A turisztikai célpontok fejlesztése tehát az egész ország számára komoly előnyöket biztosít.

Hajdúszoboszlón található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amely azonban nem használja ki teljes mértékben adottságait. A gyógyfürdő fejlesztésére a város önkormányzatának majdnem kizárólagos tulajdonában álló Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. nyújtott be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez. A 4,8 milliárd forintos összköltségvetésű projekt révén a település valóságos „világfürdővé" válik.

A beruházás révén a fürdő egész évben magas színvonalú, változatos szolgáltatásokkal várja majd az üdülni és gyógyulni vágyókat, kielégítve minden korosztály igényeit. A projekt keretében megvalósuló Aqua Palace fedett élményfürdő 15.000 m2-en, 1.600 m2 vízfelülettel, egyszerre 1000 fő befogadására lesz alkalmas. A gyógyfürdő mellett a jövőben gyermek- és családi fürdők, szaunablokk, élményfürdők, napozó terasz, valamint fitness, wellness és gasztronómiai szolgáltatások várják majd a látogatókat. A beruházás a tervek szerint 2009 végére fejeződhet be.

A projekt révén bővül Hajdúszoboszló turisztikai kínálata, a vonzerő fokozása révén pedig nő a vendégforgalom, és javul a régió versenyképessége. Közvetlen hatásként a fürdőben 30 új munkahely jön létre, a más szolgáltatókra és más szektorokra átgyűrűző pozitív hatások azonban ennek sokszorosát is eredményezhetik. A beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a világfürdővé váló Hajdúszoboszló a régió turisztikai központja marad, és továbbra is megőrzi a hazai idegenforgalmi piacon a vendégek számát tekintve Budapest után a 2. helyét.

Európa legnagyobb élményfürdőjének megépítése elkezdődött. A kivitelezők június elején felvonultak az építési területre, jelenleg a squash épület és az erőmű szerkezetépítése folyik, továbbá a víztelenítési munkálatok előkészítéséhez szükséges földmunkák is elindultak. A tervek szerint az Aqua-Palace Élményfürdő műszaki átadására 2009. november 30-án kerül sor.
Ugrás vissza Ugrás vissza...