Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Orbán Viktor - kérésére - felmenti Gál András Levente kormánybiztost

Létrehozva: 2012. július 31.
Módosítás: 2012. július 31.
Forrás: Miniszterelnökség

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Gál András Levente, Jó Állam Fejlesztési Koncepció Végrehajtásának Összehangolásáért Felelős Kormánybiztos hétfőn levelet intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz, melyben kifejti, hogy az általa ellátott feladatok szeptember 1-jéig várhatóan olyan előrehaladást érnek el, melyek már nem indokolják a továbbiakban ennek a kormánybiztosi tisztségnek a fenntartását, ezért ettől az időponttól kéri felmentését.

Gál András Levente álláspontja szerint a feladatok és a hatáskörök a rendes ügymenetben is elláthatók lesznek, különös tekintettel a Magyary Program legújabb változatának augusztus végi megjelenésére. Indoklásában a kormánybiztos kitér arra is, hogy mindig feladathoz indokolt rendelni tisztséget. Gál András Levente köszönetét fejezi ki Orbán Viktor miniszterelnök bizalmáért és azért, hogy ilyen kritikus időkben és jelentős ügyekben szolgálhatta Magyarországot.

A miniszterelnök a hétfői napon megkapta Gál András Levente levelét, és - megfontolva a kormánybiztos érveit - elfogadta lemondását, 2012. szeptember 1-jei hatállyal. Orbán Viktor egyben köszönetet mondott Gál András Leventének a magyar közigazgatás újjászervezése érdekében végzett munkájáért.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...