Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Stratégiai partner a Távol-Keleten: harmadszor ülésezett a Magyar-Vietnámi GVB

Cikk:

KHEM Kommunikáció
Budapest, 2010. január 12.

2010. január 11-13. között, Budapesten ülésezett a Magyar-Vietnámi Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB).

Az elmúlt években a globális gazdasági-pénzügyi válság ellenére Magyarország és Vietnam kapcsolata minden területen bővült és fejlődött, beleértve a hagyományos kereskedelmi kapcsolatot is. Gazdasági téren fejlett vállalatközi együttműködések és vegyes vállalatok létrejötte jellemzi a két ország viszonyát.

„Örömteli számomra, hogy az elmúlt években a kereskedelmi kapcsolatokon túlmutató, szorosabb vállalatközi együttműködések, vegyes vállalatok létrejöttének lehetünk tanúi Magyarországon. Egyre nő ugyanis azoknak a vietnami befektetőknek a köre, akik európai terjeszkedésük bázisának Magyarországot választják. A héten lezajlott III. ülésszak kapcsán jelentős eredményként értékelem, hogy a GVB jegyzőkönyvébe számos, a gazdaság széles körét felölelő, előremutató kezdeményezés, javaslat került bele. Ezek olyan fontos területekre terjednek ki, mint a környezetvédelem, energetika, vízgazdálkodás, mezőgazdaság, valamint az informatika.” — hangsúlyozta Dr. Oláh Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára, a bizottság társelnöke.

A magyar nemzetközi fejlesztési együttműködési programban Vietnám kiemelt stratégiai partner. 2008-ban 35 millió euró, 2009 szeptemberében, 60 millió euró értékben született kormányközi keret-megállapodás Vietnámnak nyújtott kötött segélyhitelről.

Az üléssorozat témái: kereskedelem, beruházások és finanszírozás, energetika és egyéb infrastruktúrafejlesztés, egészségügy és gyógyszeripar, környezetvédelem, víztisztítás és vízgazdálkodás, infokommunikáció, közlekedés és turisztika, mezőgazdaság, állat- és haltenyésztés, élelmiszeripar, védelmi ipar, tudomány és oktatás, testvérvárosi kapcsolatok.

Ugrás vissza Ugrás vissza...