Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A kormányfő levélben gratulált Barack Obama választási sikeréhez

Cikk:


Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2008. november 5.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormány és a magyar nép nevében hivatalos levélben gratulált Barack Obama győzelméhez az amerikai elnökválasztáson. A magyar-amerikai kapcsolatokat levelében sikertörténetnek nevezte a magyar kormányfő, aki a számos globális kihívás miatt is nagy várakozással néz a leendő amerikai elnökkel való együttműködés elé.

„Amerika ismét bebizonyította, hogy képes történelmet írni" - e szavakkal jellemezte Gyurcsány Ferenc Barack Obama választási sikerét. Mint fogalmazott: „Magyarországon mindannyian jól tudjuk, hogy nagy bátorság és szilárd elhatározás kell ahhoz, hogy a határokat átlépjük és lebontsuk a falakat. Az amerikai nép pedig most ez tette."

A kormányfő a két nemzet kapcsolatát méltatva rámutatott, hogy az eredményorientált, több terültre kiterjedő együttműködés a közös értékeken és stratégiai célokon alapul. Gyurcsány Ferenc különösen nagyra értékelte, hogy a szenátor az 1956-os forradalom évfordulóján személyes üzenetet intézett az Amerikában élő magyarokhoz. A kormányfő meggyőződése, hogy ez a gesztus is tovább mélyíti a két nép közötti barátságot.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levelében reményét fejezte ki, hogy az Amerikai Egyesült Államok leendő elnöke a közeljövőben Magyarországra látogat.

Ugrás vissza Ugrás vissza...