Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ülést tartott a Gyógyszerterápiás Tanács

Létrehozva: 2012. március 30.
Módosítás: 2012. március 30.
Forrás: Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az Országos Gyógyszerterápiás Tanács ma délelőtt megtartotta első ülését, amelyen a megjelentek határoztak a testület működési- és ügyrendjének, továbbá 2012-re vonatkozó főbb feladatainak irányairól. 

Mint ismeretes, a kormány tavaly év végén 1503/2011 (XII. 29.) határozatában döntött az Országos Gyógyszerterápiás Tanács (OGYTT) felállításáról.

A Tanács a nemzeti erőforrás miniszter véleményező, javaslattevő testületeként működik a jövőben. Legfontosabb feladata az egységes, országos kórházi gyógyszeralaplista kialakítása, folyamatos monitorozása, a gyógyszer közbeszerzések szakmai előkészítése, értékelése, a kórházi gyógyszerfelhasználás és beszerzés szakmai, valamint gazdaságossági szempontú elemzése.

Emellett az OGYTT feladata a hatékony, biztonságos és gazdaságos gyógyszerterápiás elvek érvényesítésével, valamint a járóbeteg-ellátás keretében támogatott gyógyszerek támogatásának felülvizsgálatával kapcsolatos javaslatok kidolgozása is.

Az Országos Gyógyszerterápiás Tanács elnökét és titkárát az egészségügyért felelős miniszter nevezte ki.

A Tanács elnöke dr. Cserháti Péter egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár, az ülések levezető elnöke dr. Beneda Attila az Egészségügyért Felelős Államtitkárság kabinetfőnöke.

A Tanács titkári feladatait dr. Hankó Balázs, a Semmelweis Egyetem egyetemi docense látja el.

Az Országos Gyógyszerterápiás Tanácsban az egészségügyi szakmai kollégium elnöke által meghatározott kollégiumi tagozatok (Aneszteziológia és intenzív terápia; Infektológia; Belgyógyászat endokrinológia, diabétesz és anyagcserebetegségek; Reumatológia; Tüdőgyógyászat; Transzfuziológia és hematológia; Onkológia és sugárterápia; Kardiológia; Neurológia; Pszichiátria és pszichoterápia; Háziorvostan; Csecsemő- és gyermekgyógyászat; Gyógyszerellátási gyógyszerészet; Kórházi klinikai gyógyszerészet) képviseltetik magukat.

Ugrás vissza Ugrás vissza...