Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Korszerűbb és gyorsabb utastájékoztatás, új forgalomirányítási rendszer uniós támogatásból

Létrehozva: 2008. október 3.
Módosítás: 2008. október 3.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Kommunikációs Főosztály
2008. október 3.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv közel 400 millió forintos támogatásával irányítástechnológiai és forgalomtechnikai fejlesztésekre nyílik lehetősége a Hajdú Volán Zrt-nek. A beruházásnak köszönhetően korszerűsödik az utastájékoztatás, gyorsabbá válik a menetjegy-értékesítés. Dr. Csepi Lajos közlekedésért felelős szakállamtitkár a mai napon sajtótájékoztatón tartott a beruházás támogatásáról.

A projekt célja a Hajdú Volán Zrt. menetrend szerinti helyközi és távolsági személyszállítási tevékenységéhez kapcsolódó korszerű, számítógép alapú, GPS technológiára épülő, menetjegy- és bérletértékesítésre szolgáló pénztárgépek beszerzése és az utasok megfelelő tájékoztatását és járműkövetést biztosító forgalomirányítási rendszerek megvalósítása.

A projekt első szakasza a komplex rendszer beszerzésére irányuló közbeszerzési eljárással indul, ezt követően valamennyi helyközi és távolsági autóbuszra felszerelik a korszerű technológián alapuló menetjegy- és bérletkiadó pénztárgépeket. A pénztárgépek mellett az autóbuszokra korszerű, GPS technológiára épülő beltéri audiovizuális utastájékoztató rendszert és külső kijelzőket tesznek, ennek köszönhetően az autóbuszok utasai jól látható és hallható információkat kaphatnak utazásukkal kapcsolatban. A fejlesztés révén lehetőség nyílik az autóbuszok helyzetének a mobiltelefonok WAP-os felületén, továbbá az interneten történő megjelenítésére és követésére.

Az utastájékoztatási rendszer beüzemelését követően elindul a forgalomirányító rendszer telepítése. A valós forgalmi adatok ismerete révén a diszpécserek folyamatosan figyelemmel tudják majd kísérni az autóbuszok mozgását, így hatékonyabban tudnak beavatkozni egy váratlan közlekedési helyzet esetén. A beszéd és szöveges alapú adatátvitel segítségével az autóbuszvezető és a diszpécser közötti kétirányú kommunikáció is megvalósul, így szükség esetén a gyors beavatkozás lehetőségét is megteremti.

A projekt utolsó ütemében az elektronikus bérletértékesítési rendszert alakítják ki.

A beruházás összköltsége közel 444 millió forint, melyből 400 millió forintot az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Programja, a további 44 millió forintot pedig a Hajdú Volán Zrt. önerőből biztosít.

A projekt kivitelezése 2008. szeptember 25-én kezdődött, a befejezés várható határideje 2010. augusztus 31.

Ugrás vissza Ugrás vissza...