Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2020. július 10-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Több mint 560 millió forintból valósul meg a hajósi Érseki Kastély turisztikai fejlesztése

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2009. október 29.


Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében több mint 560 millió forintból újulhat meg az Érseki Kastély Hajóson. A 473 millió forintos uniós támogatással, összesen több mint 560 millió forint értékben megvalósuló projekt eredményeként a hajósi Érseki Kastély turisztikai szolgáltatások széles skálájával várja majd az érdeklődőket. A kastély rekonstrukciója során felújítják a fő- és melléképületet, létrehoznak egy bemutatóhelyet és egy látogatóközpont.

A projekt nyitó ünnepségén Ujhelyi István a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elmondta: a helyi történelmi és kulturális hagyományoknak is helyszínül szolgáló fejlesztés mindamellett, hogy fontos szerepet tölt majd be a környéken élők életminőségének javításában, jelentősen növelni fogja a térség turisztikai vonzerejét is. Hozzátette, a turizmus az önkormányzatoknak is fontos, hiszen mindamellett, hogy adóbevételt jelent, és munkahelyeket teremt, serkenti a helyi vállalkozásokat, illetve a befektetők számára is vonzóbbá teszi a települést. A terület fontosságát mutatja, hogy hazánk uniós forrásokból 2013-ig mintegy 300 milliárd forintot fordít turizmusfejlesztésre.

Hajós város nyolc alkalommal pályázott sikeresen az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázataira, a település összesen több mint 673 millió forint támogatásban részesült.

Ugrás vissza Ugrás vissza...