Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Vágányzár az Északi összekötő vasúti hídon (Újpesti vasúti híd)

Létrehozva: 2008. április 17.
Módosítás: 2008. április 18.
Forrás: MÁV-START Zrt.

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

MÁV-START Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság
2008. április 17.

Április 18-án 19.45-től, április 20-án 24.00 óráig lezárásra kerül az Északi összekötő vasúti híd (Újpesti vasúti híd), a lezárás következtében Óbuda vasútállomás- Nyugati pályaudvar között a vasúti forgalom szünetel!

Pénteken 19.45-től, vasárnap este éjfélig az Esztergom-Budapest vasútvonal szerelvényei csak Esztergom és Óbuda vasútállomások között közlekednek, innen vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a Nyugati pályaudvarig, illetve vissza az Árpád híd (budai hídfő), és a Margit híd (budai hídfő) megállóhelyeken keresztül. A vonatpótló autóbuszokon a személyszállító vasúttársaság jegyvizsgálói a MÁV-START Zrt. által elfogadott utazási okmányokat fogadják el, az autóbuszokat jogtalanul igénybe vevők esetében a MÁV-START Zrt. büntetési tarifarendszere kerül alkalmazásra.

A vonatpótló autóbuszok nem érintik Rákosrendező, és Budapest-Angyalföld állomásokat, illetve Újpest és Aquincum felső megállóhelyeket. Az átépítési munkálatok ideje alatti változásokról az Esztergom vasúti vonal állomási hirdetményeiről, valamint az ott osztott szórólapokról is értesülhetnek az utasok.

Háttér:

A MÁV csoport kiemelt feladata a járműfejlesztések mellett a vasúti pályák állapotának javítása és karbantartása, ezzel is elősegítve az új járművek adta lehetőségek kihasználását. Az Esztergom -Budapest elővárosi vasútvonalon a személyszállító vasúttársaság utasai már 2003 óta Desiro típusú új motorvonatokon utazhatnak, és 2008-ban megkezdődik a vasútvonal felújítása is. Az Esztergom-Budapest vasútvonal rehabilitációs program első ütemében felújításra kerül az Újpest városrészben található vasúti híd. Ennek eredményeként a szerelvények jelenlegi áthaladási sebessége emelkedni fog, így a vonal és a híd rekonstrukcióját követően a vonatok menetideje csökken, ezzel is biztosítva, a gyorsabb eljutási lehetőséget.

Az Északi összekötő vasúti híd lezárása két ütemben történik, áprilisban 2 napig, illetve a nyári időszakban a tervek szerint júniustól-szeptemberig, 3 hónapig.

A változásból adódó kellemetlenségekért az utazóközönség szíves megértését kérjük!

Ugrás vissza Ugrás vissza...