Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:A V4 országok vezérkarfőnökei találkoztak Csehországban

Cikk:

A Honvéd Vezérkar főnöke, dr. Benkő Tibor vezérezredes a Visegrádi Együttműködés (V4-ek) országainak vezérkarfőnöki szintű találkozóján vett részt Csehországban április 12-13-án.

A találkozót a soros elnökséget adó Cseh Köztársaságban, Mikulov kisvárosban rendezték meg. A Visegrádi Együttműködés országainak – Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország – vezérkarfőnökei a megbeszélésen a közös EU Harccsoport kialakításának helyzetével, a szövetségi rendszeren belüli együttműködés, valamint a V4 országok lehetséges további közös képességfejlesztéseivel kapcsolatban folytattak tárgyalásokat.

A vezérkarfőnökök üdvözölték, hogy Lengyelország elvállalta a V4 EU Harccsoport keret nemzet szerepét, amelyet 2016. január elsejével hoznak majd létre és 2016 első félévében fog készenléti szolgálatot adni.

A tárgyalásokon megerősítették, hogy a V4-en kívüli országok számára továbbra is nyitva marad annak lehetősége, hogy csatlakozzanak a Visegrádi Együttműködés országainak szakmai kezdeményezéseihez.

A találkozón dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar Főnök bejelentette, hogy 2012 őszén Magyarország ad otthont a V4 EU Harccsoport szakértői értekezletének.

Ugrás vissza Ugrás vissza...