Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Elkezdődött a „European Wind 2012” gyakorlat

Cikk:

Elkezdődött az idei év egyik legnagyobb nemzetközi kiképzése, a „European Wind 2012” elnevezésű gyakorlat az olaszországi Gemona del Friuliban. A kéthetes eseményen mintegy kettőszáznegyven magyar katona vesz részt.

A május 21-i ünnepélyes megnyitón a gyakorlaton résztvevő olasz-szlovén-magyar katonákat a Julia Alpesi Dandár parancsnoka, Giovanni Manione dandártábornok köszöntötte. A parancsnok szólt az előttük álló feladatokról, hangsúlyozva: reméli, hogy a gyakorlat sikeresen zárul.

A „European Wind 2012” kéthetes rendezvényen magyar részről mintegy kettőszáznegyvenen vesznek részt az MH Összhaderőnemi Parancsnokság és alárendelt katonai szervezetei állományából. A katonák nagy része Debrecenben, az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál teljesít szolgálatot.

A végrehajtó alegységek három helyszínre települtek ki: Gemona, Osoppo, Molino Rainis települések adnak ideiglenes otthont a katonáknak. A kéthetes gyakorlat feladata a törzs- és végrehajtó állomány harcászati összekovácsolása, valamint felkészülés a teljes műveleti képesség elérésére. Ennek eredményeként május 31-ig a harccsoportnak el kell érnie a teljes műveleti képességét (full operational capability), amelyet a nemzetek ellenőrző csoportja a CREVAL módszerével ellenőriz.

Ugrás vissza Ugrás vissza...