Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Diplomáciai megbeszélések Hongkongban

Cikk:

Takács Szabolcs globális ügyekért felelős külügyi helyettes államtitkár 2012. szeptemberi kínai útjának hongkongi állomásán megbeszéléseket folytatott Song Zhevel, a kínai központi kormányzat hongkongi főbiztosával és Judy Livel, a hongkongi kormányzat külügyi hivatalvezetőjével.

A külügyi helyettes államtitkár a kínai kormányzat hongkongi illetékesével és a hongkongi vezetőkkel egyetértett abban, hogy a Hongkonggal megvalósuló gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok meghatározó részét képezik a magyar–kínai kapcsolatok egészének.

A várossal folytatott kereskedelmi forgalmunk 2011-ben is tovább növekedett, és elérte az 1,4 milliárd euró értéket. Takács Szabolcs átadta a közelmúltban megválasztott hongkongi főképviselőhöz intézett magyar miniszterelnöki gratuláló levelet. A partnerek megerősítették, hogy Hongkong kész együttműködni minden olyan gazdasági, oktatási, kulturális és egyéb területen, ahol hozzáadott értéket jelentő konkrét magyar javaslatokat tudunk megfogalmazni.

A helyettes államtitkárt megbeszéléseire elkísérte Paul Kan, Magyarország hongkongi tiszteletbeli konzulja, aki a főkonzulátus 2009-es bezárását követően 2011-től üzletemberi tevékenysége mellett ellátja hazánk hongkongi képviseletét.

A külügyi helyettes államtitkár 2012. szeptember 5-7 között Pekingben folytatja tárgyalásait.

Ugrás vissza Ugrás vissza...