Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az EüM tájékoztatója Horváth Ágnes afganisztáni útjáról

Létrehozva: 2007. november 6.
Módosítás: 2007. november 7.
Forrás: Egészségügyi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Egészségügyi Minisztérium
Sajtóiroda
2007. november 6.

Az egészségügyi miniszter három napos útra Afganisztánba látogatott, ahol a magyar adófizetők pénzén létesülő kórház alapkövét tette le.

Az utat szervező Honvédelmi Minisztérium jelezte, hogy a minisztert egy fő kísérheti el. Az egészségügyi miniszter, ahogy arra korábban már volt példa, a férjét kérte, hogy az útra kísérje el. Míg korábban ilyen esetben az útiköltségeket természetesen a miniszter férje fedezte, ebben az esetben erre nem volt mód, mert nem merültek fel többletköltségek.

A delegáció nem polgári, hanem katonai géppel utazott, ahol nincs mód jegyvásárlásra. A miniszter és a férje a táborban konténerben lakott, így ott sem merültek fel többletköltségek. A delegáció végig csapatban mozgott, így a szállítás sem került többe és nem jelentett többlet feladatot. Ráadásul a miniszter férje nem a kereten felül utazott, hanem része volt az eredetileg megállapított létszámnak.

Komolytalan, és a kint szolgáló katonák szakértelmét kérdőjelezi meg a Fidesz vádja, hogy a miniszter öltözéke biztonsági kockázatot jelentett volna. Ha így lett volna, akkor a katonák lettek volna az elsők, akik a minisztert figyelmeztetik. Mélyen elkeserítő, hogy a közéleti viták szintje idáig süllyedt, de ha a Fidesznek ez a legfontosabb problémája, elmondjuk: retikül azért volt a miniszternél, mert látogatást tett az afgán minisztertársánál, valamint a nőügyi miniszternél, és az ilyen találkozók a protokollnak megfelelő kosztümös megjelenést tettek szükségessé.

Felhívjuk a Fidesz figyelmét arra, hogy a miniszter nem luxusutazáson vett részt a Bahamákon, hanem egy kényelmesnek és pihentetőnek nem nevezhető, három napos úton Afganisztánban, amelyből kettőt a repülés tett ki, ahol nem szállodában lakott, hanem konténerben és a férje jelenléte nem jelentett sem többletkiadást, sem nagyobb kockázatot.

Ugrás vissza Ugrás vissza...