Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:EÜM: másfél éves késésben Horváth Zsolt fideszes képviselő

Létrehozva: 2008. augusztus 17.
Módosítás: 2008. augusztus 18.
Forrás: Egészségügyi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Egészségügyi Minisztérium
Sajtóiroda
Budapest, 2008.08.17.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Horváth Zsolt fideszes képviselő végre reagált a mentésirányítási központok másfél évvel ezelőtti, azaz 2006 végén végrehajtott átszervezésére.

Sajnáljuk ugyanakkor, hogy a képviselő nem fordított elég figyelmet a tájékozódásra, hiszen 2006 novembere és decembere között a Kormány 330 millió forintot fordított a 26 központ megfelelő színvonalú kialakítására. (Új telefonalközpontok, digitális hívásorolók és 196 irányítói munkaállomás kiépítésére.) A fejlesztéseknek és a mentődolgozók lelkiismeretes munkájának köszönhetően az irányítás biztonságosan és kiszámíthatóan működik. A mentésirányítási központok naponta 4000-5000, éves szinten másfél millió segélyhívást fogadnak. Ennek a hatékony kezelése teszi szükségessé a rendszer minél magasabb fokú egységesítését.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a jelenlegit megelőzően egyetlen kormány sem biztosított forrást a mentésirányítás korszerűsítésére, még az a kormány sem, melyben Horváth Zsolt államtitkárként dolgozott. Ezzel szemben 2008 második felében uniós forrásokból további 4.1 milliárd forintot fordítunk a mentésirányítás fejlesztésére. Amíg az uniós pályázat eredményesen nem zárul le, addig a minisztérium nem tartja indokoltnak a mentésirányítás további átalakítását, erről az egészségügyi miniszter még augusztus elején levélben tájékoztatta a mentőszolgálatot.

Súlyos felelőtlenségnek tartjuk, hogy egyesek politikai okokból, tényadatok nélkül az állampolgárok a mentőkbe, a biztonságos betegellátásba és az egészségügyi ellátórendszerbe vetett bizalmát ily módon próbálják megingatni.

Ugrás vissza Ugrás vissza...